Prestižne nagrade i priznanja za mlade samoborske glazbenike

7. srpnja 2015.
Komentari isključeni
2.034 Pregleda

U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu, u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje upriličena je prošli tjedan dodjela priznanja svim učenicima, studentima i nastavnicima koji su na državnom natjecanju solista i komornih sastava te orkestara u školskoj godini 2014./2015. osvojili prve nagrade u pojedinoj glazbenoj ili plesnoj disciplini i kategoriji.

Prema popisu nagrađenih učenika i studenata ove školske godine, to jest prema broju nagrada i raznovrsnosti disciplina u kojima su se natjecali nagrađeni učenici, Glazbena škola Ferdo Livadić zauzima vrh ove ljestvice, što je velik uspjeh, ako se uspoređuje broj učenika renomiranijih škola iz većih hrvatskih gradskih središta, kao i uvjeta u kojima učenici Glazbene škole Ferdo Livadić svakodnevno marljivo vježbaju i uče pod paskom svojih mentora.

U disciplini dua marimbi nagrađeni su Morana Vugrin i Janko Adamek s nastavnikom Goranom Goršeom, a među solistima na bisernici Petra Stanec i Marko Blašković s nastavnicom Petrom Vojvodić te dvostruki dobitnik prve nagrade u dvije različite discipline Sven Brajković, na klaviru uz mentoricu Marijetu Tišlar i u solfeggiou uz mentoricu Brankicu Božić.

Nagrade su im uručili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković. Svečanosti dodjele priznanja učenicima i nastavnicima Glazbene škole Ferdo Livadić pridružila se i od srca im čestitala na ovogodišnjim uspjesima viša savjetnica za umjetničke škole pri Agenciji Alica Hergešić te ravnateljica samoborske glazbene škole Zdenka Merčep.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.