Mladi nadareni likovnjaci po uzoru na Zlatka Pricu

26. lipnja 2015.
Komentari isključeni
1.247 Pregleda

Dječja likovna kolonija, treća uzastopna, odvijala se do 13 sati ispred male dvorane Pučkog otvorenog učilišta gdje je 15-ak učenika iz likovnih skupina Osnovne škole Bogumila Tonija, Milana Langa i škole Samobor stvaralo likovna djela inspirirano radom velikog slikara Zlatka Price.

8 (1024 x 768)

Danas je, naime, 99. godišnjica Pricina rođenja, pa su učenici najprije razgledali stalni postav njegovih uradaka u Galeriji, a potom, pod geslom “Boje života”, počeli stvarati po uzoru na umjetnika.

9 (1024 x 768)

Radili su pod vodstvom profesora likovne kulture iz samoborskih škola, Nevenke Miklenić, Kornelije Dorotić i Slavena Jurića, a sve pod okriljem Zaklade Zlatko i Vesna Prica. I ova je mala kolonija uvertira u obilježbu 100. godišnjice rođenja Zlatke Price za što su već počele opsežne pripreme.

10 (1024 x 768)

Izložba današnjih slika i crteža samoborskih osnovaca izvješena je na konopcu ispred Hrvatskog doma na Trgu Matice hrvatske i može se razgledati do kraja dana.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.