Trijumf “Martarella” na Festivalu vatrometa

15. lipnja 2015.
Komentari isključeni
1.696 Pregleda

Talijanski vatrometni velemajstori iz pyro-teama “Martarello” pobjednici su 15. Međunarodnog Festivala vatrometa održanog od 12. do 14. lipnja na zagrebačkom Bundeku. Svojom glazbeno-pirotehničkom koreografijom istinski su oduševili dvadesetak tisuća festivalskih posjetitelja, koji su im poklonili najviše glasova. Tvrtka “Martarello” osnovana je daleke 1921. godine, u malenom mjestašcu Argua Polesine nedaleko od Rovinja, a danas im je sjedište u okolici Verone. U dugoj i bogatoj povijesti ove obiteljske vatrometne firme, sedam puta su se ovjenčali titulama prvaka Europe, a tri su puta bili svjetski prvaci u izvođenju glazbenih vatrometa.

Drugo mjesto na Festivalu pripalo je domaćinima i organizatorima iz Mirnovec pirotehnike, čiju je nebesku koregorafiju potpisao mladi, vatrometni stručnjak Damir Belanić. Mirnovec je dobio tek dvadesetak glasova publike manje od pobjednika.

Brončana raketa ovogodišneg festivala uručena je slovenskim vatrometnim prvacima iz Lecana teama, koje su ove godine predvodili pyro majstori Simon i Andrej.

martarello (757 x 505)

U tri dana trajanja Festivala kroz vatrometni je grad na Bundeku prodefiliralo 50-tak tisuća posjetitelja, koji su uz veličanstvene glazbene vatromete uživali i u koncertima Ivana Zaka, Zvonka Bogdana, Lidije Bačić, te tamuraških sastava Meštri i Fini dečki. Organizatori su izuzetno zadovoljni i prigodnom prodajom nebeskih lanterni, kojom se ponovo značajno pripomoglo udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu, čiji je osnovni zadatak briga o teško oboljelim mališanima.

Slijedeći vatrometni spektakl bit će tijekom listopada na Gradskom stadionu u Samoboru, a povodom proslave Dana grada.

goran repinec bundek (757 x 423)

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.