“U zagrljaju ne stigosmo izgorjeti”

13. lipnja 2015.
Komentari isključeni
2.661 Pregleda

Nova garnitura hrvatskih pjesnika i književnika okupila se sinoć na završnom danu ovogodišnjeg 26. Festivala ljubavne poezije “Vrazova Ljubica”, najprije kod Samoborskog muzeja, gdje su ispod biste spomenika Stanku Vrazu položili cvijeće zahvale, a potom i na uobičajeni način, u Prolazu hrvatskih pjesnika do župne crkve Svete Anastazije.

4 (1024 x 768)

Tamo su se poklonili na grobu Vrazove muze, Julijane Ljubice Cantilly, potom je na zidu ograde oko crkve otvorena nova pjesnička ploča, ovaj put sa stihom Tite Bilopavlovića, i u njegovoj nazočnosti, a zatim je započeo program pod nazivom “U zagrljaju ne stigosmo izgorjeti” posvećen Vrazovoj Ljubici. Pjesnikinje, pjesnici, glazbenici i glumci svojim su stvaralačkim umijećem uronili u ovaj jedinstveni scenski ugođaj i izmjenjivali se u pjesničkom izričaju.

7 (1024 x 768)

Pozorno su ih slušali Stanko i njegova Ljubica, odnosno Jan Novosel i Ivana Kokot.

9 (1024 x 768)

U tome su sudjelovali Acija Alfirević, Lidija Bajuk, Ludwig Bauer, Tito Bilopavlović, Ida Bogadi, Diana Burazer, Ružica Cindori, Goran Čolakhodžić, Lidija Dujić, Stanka Gjurić, Ana Horvat, Pajo Kanižaj, Mirko Kovačević, Mladen Kušec, Sonja Manojlović, Stijepo Mijović-Kočan, Sanja Pilić, Mirjana Smažil Pejaković, Josip Prudeus, Ivana Vatovec, Nina Romić i Antonija Stanišić.

8 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.