Slovenci i Zak oduševili Bundek

13. lipnja 2015.
Komentari isključeni
1.364 Pregleda

Sinoć je na zagrebačkom Bundeku svečano otvoren 15. Međunarodni festival vatrometa u organizaciji najvatrometnije hrvatske tvrtke, samoborske Mirnovec pirotehnike. Pred 15-tak tisuća posjetitelja koji su preplavili “vatrometni grad” u koritu Save veličanstvenu vatrometnu koreografiju izveo je slovenski pyro team Lecana. Zaslužili su gromoglasni pljesak publike i brojne elektronske glasove za impresivnost svoje izvedbe.

Uoči velikog, nebo iznad Zagreba rasvijetlio je i mali “dječji” vatromet namijenjen najmlađim posjetiteljima koji ranije odlaze na spavanje, a isto će biti i večeras, te sutra od 22 sata. I ove godine organizirana je humanitarna prodaja lampiona, za pomoć Udrugama “Krijesnica” i “Veliko srce malom srcu”, koje brinu o teško oboljelim mališanima, a organizatori su vrlo zadovoljni prvom prodajnom večeri.

Za vrhunski glazbeni doživljaj sinoć su se na Bundeku pobrinuli odlični jaskanski tamburaši “Fini dečki”, i jedna od trenutno najsjajnijih mladih zvijezda na domaćoj glazbenoj sceni, Ivan Zak. Pjevalo se iz sveg grla do ranih jutarnjih sati.

Večeras na Festivalu pogledajte pyro čarolije talijanskih majstora iz trvtke Martarello, koji zadivljuju svijet svojim vatrometnim spektaklima još od davne 1921. godine. U glazbenom dijelu programa ponovo nastupaju jaskanski “Fini deči”, i istisnka glazbena legenda Zvonko Bogdan.

zak bundek (757 x 568)

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.