Rendez-vous na Trgu

13. lipnja 2015.
Komentari isključeni
1.751 Pregleda

Večer francuske šansone, ovaj put kao dio Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous, koji traje od svibnja do rujna ove godine, priređena je sinoć na glavnom gradskom trgu. Popularni šansonijerski, ali i drugi zvuci s primjesom francuskog, u kombinaciji originala i prepjeva, razlijegali su se sat i pol Trgom kralja Tomislava i time pridonijeli šarolikosti Ljeta u Samoboru.

3 (1024 x 768)

U dječjem su dijelu i ovaj put zapjevali učenici od 4. do 8. razreda Osnovne škole Samobor, zatim mali “Brbljioničari” Gradske knjižnice te kao njihovi gosti dječji zborovi Samoborček i Smješak. Pratili su ih Robert Batelić na klavijaturama i Karlo Komočar na gitari. Samoborske šansonijerke bile su Maja Klisurić, Maja i Ana Milek, Jelena Prišlin, Marija Tominić, Darkica Bišćan, Đurđica Pleše Vujica, Silvija Turk te Ozana Lehpamer uz suglasje Marka Staneca. U njihovoj pratnji mahom je bio band Krivi smjer te Miroslav Šavar na usnoj harmonici i Damir Dimnjaković na gitari.

7 (1024 x 768)

Večer je priređena u suorganizaciji Hrvatsko-francuskog društva prijateljstva Samobor-Chassieu, Osnovne škole Samobor i Gradske knjižnice.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.