Preporod ide dalje, ostali na visokoj razini

13. lipnja 2015.
Komentari isključeni
1.404 Pregleda

Unatoč velikoj vrućini, mali folkloraši iz 11 kulturno-umjetničkih društava i folklornih ansambala iz cijele Zagrebačke županije, uspješno su odradili današnju smotru dječjeg folklora u programu pod nazivom “Cinguli rajnguli”. Začetnici ovog ogleda bili su prije 17 godina samoborski “mladostaši”, pa se ovdašnji Folklorni ansambl i danas primio organizacijskog posla, a dječji folklor iz zatvorenog izvukao na otvoreni prostor te tako omogućio mnogima da se uvjere kako se i koliko radi u pojedinim društvima.

3 (1024 x 768)

Da društva kvantitativno napreduju i da je smotra iz godine u godinu na sve višoj razini te da u prosudbi tko je najbolji odlučuju nijanse, potvrdio je i stručni žiri. Za odlazak na državnu smotru, u rujnu u Kutini, predložio je Kulturno-umjetničko društvo Preporod iz Dugog Sela, koje je izvelo dječje igre s pjevanjem iz Slavonije pod nazivom “Mi smo seke bosonoge”. Domaćini, mali “mladostaši”, predstavili su se s “Malom zagorskom svadbom” na kraju koje je njihova umjetnička voditeljica i koreografkinja Ivančica Pogrmilović bila iznimno zadovoljna.

4 (1024 x 768)

S ovog su područja na smotri sudjelovala i dva svetonedeljska društva, KUD Strmec s pjesmama i plesovima svetonedeljskog kraja “Igra kolo lepa Mara” te Kulturno društvo Sveta Nedelja s pjesmama i plesovima Međimurja “Vrapček se je ženil”.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.