Prevareni učenici OŠ Rude

12. lipnja 2015.
Komentari isključeni
4.405 Pregleda

U aktualnoj aferi vezanoj za pronevjeru maturalnih putovanja učenika preko Turističke agencije Express Tours iz Čakovca našli su se i učenici 7. razreda Osnove škole Rude. Na jučer održanom roditeljskom sastanku u školi, na kojem je ravnateljica škole Kristina Halužan roditelje izvijestila o nemilom događaju, dogovoreno je da će se pokušati organizirati odlazak djece na ljetovanje u odmaralište Crvenog križa u Selce, pa je akcija s tim u vezi već u tijeku – kaže nam jedna od roditeljica Marija Mapilele. U tome bi se tražila pomoć Grada Samobora. Time se želi djeci ublažiti šok zbog propalog maturalca, ali ništa manje i šok zbog spoznaje u kakvom društvu žive.

Neki su roditelji rudarske djece međimurskoj agenciji uplatili nekoliko rata, a neki već i cjelokupan iznos od 1250 kuna za “maturalac” svoje djece. Od početka ovog tjedna, kako piše portal mnovine.hr, vlasnik agencije Tihomir Kokolek netragom je nestao i više se nikome ne javlja na telefon. Navodno je u inozemstvu.

Djelatnici Exspress Toursa javnosti su poslali priopćenju o cijeloj situaciji u kojemu, stoji: “Ponukani slijedom neočekivanih događaja, a radi informiranja javnosti i prije svega roditelja, učenika, učitelja, profesora, ravnatelja osnovnih i srednjih škola, kao i ostalih oštećenih – prijevoznici, vodiči, hotelske kuće, destinacije, na području Republike Hrvatske, izjavljujemo sljedeće: Od početka ovog tjedna, voditelj agencije Tihomir Kokolek je otišao u nama nepoznatom pravcu. Budući da je u tijeku poslovna sezona, na naše učestale pozive, a vezano uz poslovanje agencije, izbjegavao je odgovoriti na pitanje kada se vraća i gdje je, da bi se na posljetku u nekoliko navrata javljala govorna pošta na slovenskom i engleskom jeziku. Slijedom toga podnijeta je prijava MUP-u Međimurske županije – Policijska postaja Čakovec.

Također, vezano uz daljnje poslovanje agencije, priopćavamo da su računi Putničke agencije Express Tours iz Čakovca u blokadi. Budući da mi djelatnici agencije, nemamo nikakve ovlasti za odlučivanje, potpisivanje ili poduzimanje bilo kakvih aktivnosti i radnji vezanih uz poslovanje agencije, a u odsutnosti voditelja agencije, jedino što možemo učiniti jest savjetovati sve oštećene u svezi potraživanja, a koja su zagarantirana potpisanim ugovorom o putovanju, odnosno da se ista pokušaju realizirati pravnim putem, kao uostalom i potraživanja nas djelatnika prema agenciji, koji smo bili prisiljeni zatražiti pravnu pomoć, ponavljamo, i za zaštitu svojih prava i potraživanja.

Naglašavamo, svjesni smo i razumijemo opravdani revolt i ogorčenost svih oštećenih, uz veliku ispriku svima, ali ponavljamo, u skladu s našim (ne)ovlastima to je jedino što smijemo i možemo poduzeti. Stoga Vas i ovim putem molimo za razumijevanje ove, svima nama nemile situacije.”

Nakon zaprimanja prijave, koju su djelatnici Express Toursa očito podnijeli protiv svoga šefa i vlasnika agencije, isto se očekuje i od ravnatelja škola, a glasnogovornik Policijske uprave Međimurske poručuje da slijedi promptna obrada cijelog slučaja.

(fotografija je ilustrativna)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Tak to ide kad se hoće proći jeftinije za 400-500 kuna i neće se imati posla sa domaćim, koji su na lošem glasu, ali bar djecu odpelaju i dopelaju sa maturalca. Žal mi je djece ali čim prije otvore oči tim budu prije znali da ovdje nema poštene budućnosti.