17 pjesama za 17. susret

2. lipnja 2015.
Komentari isključeni
1.155 Pregleda

Unatoč manjem broju pjesnički raspoloženih malih kajkavaca iz naših osnovnih škola, Gradska knjižnica je ustrajna u očuvanju manifestacije “Pjesnički susret djece samoborskog kraja”. Za 17. po redu susret, održan predvečer u Odjelu za odrasle samoborske knjižnice, između 50-ak pristiglih pjesama na kajkavskom, odabrano ih je i pročitano baš 17. Stihove malih samoborskih kajkavaca interpretirao je glumac Vid Balog.

4 (1024 x 768)

-Žao nam je što škole Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem i škola Samobor više ne sudjeluju na ovoj manifestaciji – rekla je ravnateljica Knjižnice Mirjana Dimnjaković zahvalivši istovremeno onima koji vrijedno stvaraju i njeguju dragi naš kaj. To su škole Rude s voditeljicom Biserkom Mihalinom, Sveta Nedelja s voditeljicom Brankom Krajačić, škola Milana Langa iz Bregane s voditeljicom Dubravkom Mataušić i škola Bogumila Tonija s voditeljicom Snježanom Škiljan.

3 (1024 x 768)

Djeca su za svoje pjesničko stvaralaštvo prigodno nagrađena, dio njih na susretu, a preostalima, koji su morali biti na nastavi ili su na “maturalcu”, zaslužene nagrade predat će njihovi učitelji.

5 (1024 x 768)

U glazbenom dijelu susreta zasvirali su učenici Glazbene škole Ferdo Livadić.

6 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.