Otvoren novi proizvodni pogon u Bobovici

28. svibnja 2015.
Komentari isključeni
11.219 Pregleda

Tvrtka “WEIDMANN IZO-PROD d.o.o.” iz Stupnika, prošlog je utorka, 26. svibnja svečano otvorila novi proizvodni pogon izolacijskih dijelova za transformatore u prostorima bivšeg Končara na samoborskoj Bobovici. Otvorena je prva od tri proizvodne hale, a preostale dvije proradit će do kraja godine. Vrijednost ove investicije, koja uz nabavu najmodernijih strojeva uključuje i uređenje pogona iznosi oko 8 milijuna eura.

Prema riječima direktora tvrtke Vjekoslava Matašića u pogonu Bobovica namjeravaju kroz narednih 6 mjeseci zaposliti od 50 do 60 novih radnika, a trenutno u sjedištu tvrtke u Stupniku radi njih 30-tak. Od toga je gotovo polovica sa samoborskog područja, a poslovna politika tvrtke je, kažu takva da se primarno zapošljava lokalno stanovništvo. U budućem vremenu najviše će zapošljavati kvalificirane stolare za rad na najmodernijim strojevima, a svi novozaposleni djelatnici morat će se doškolovati u Švicarskoj, u trajanju od 2 do 3 tjedna, kako bi u radu zadovoljili visoke standarde švicarske, proizvodne kvalitete.

Sa švicarskom tvrtkom WEIDMANN tvrtka iz Stupnika uspješno surađuje već tridesetak godina pa su sada zajednički dogovorili da i dio proizvodnje iz Švicarske presele u Bobovicu.

Svečanom otvaranju pogona tvrtke WEIDMANN IZO-PROD d.o.o. u Bobovici uz zaposlenike nazočili su i predstavnici švicarskog veleposlanstva u Zagrebu, direktor Končar – Distributivnih i specijalnih transformatora Ivan Klapan, direktor Končar – Energetskih transformatora Ivan Milčić, direktor Končar – Mjernih transformatora Ante Rogoznica i direktorica tvrtke Weidmann Švicarska Franziska Sauber Tschudi.

Sve u svemu, ova je vijest itekako ohrabrujuća u vremenima velike nezaposlenosti i dugotrajne recesije.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.