Samoborski inovatori u Ivanić Gradu

14. svibnja 2015.
Komentari isključeni
1.066 Pregleda

U organizaciji Elektroničkog i računalnog kluba Ivanić Grad, Udruge inovatora Hrvatske i Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije, 14. i 15. svibnja u prostoru Hotela Sport u Ivanić Gradu održava se 2. međužupanijska izložba inovacija Ivanić Grad.

Na njoj će se predstaviti 20-ak tvrtki i udruga te 15-ak osnovnih i srednjih škola s područja Zagrebačke županije i susjednih županija. Izlažu i naši, uvijek hvaljeni, samoborski inovatori, koje u Ivanić Gradu prati njihov vrijedni mentor profesor Ivan Vlainić.

Za učenike osnovnih škola tijekom oba dva dana trajanja izložbe održavat će se radionice iz radio-goniometrije, a drugog dana izložbe i radionice iz robotike. U petak 15. svibnja zanimljivo predavanje za mlade održat će i poznati hrvatski matematičar Toni Milun. Prezentaciju s kratkim predavanjem o koristi dekarbonizacije motora s unutrašnjim sagorijevanjem i u četvrtak i u petak održat će predstavnici start up-a Genijator. Izložba će biti zatvorena u petak 15. svibnja dodjelom nagrada izlagačima.

Ovogodišnjoj 2. međužupanijskoj izložbi inovacija Ivanić Grad kao partneri su se pridružili Zagrebačka županija i Grad Ivanić Grad. Sponzori su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, INA d.d. i Elektrocentar Petek d.o.o., dok je medijski pokrovitelj Obiteljski radio Ivanić.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.