Plesna smotra svjetskog trenda

30. travnja 2015.
Komentari isključeni
1.115 Pregleda

Drugi dio proslave Svjetskog dana plesa, nakon nedjeljnog programa na glavnom gradskom trgu, održan je sinoć pred ispunjenim gledalištem samoborske kino dvorane, na sam Svjetski dan plesa. Čarobne plesne korake dočarale su publici razne plesne skupine Plesnog studija Nina, Pučkog otvorenog učilišta Samobor, Škole za balet i ritmiku i Umjetničke škole Franjo Lučić. U ovom plesnom programu s međunarodnom i hrvatskom porukom plesa okupio ih je Samoborski plesni ansambl pod vodstvom plesne pedagoginje Emerencijane Rebić.

6 (1024 x 768)

Svjetski dan plesa slavi se od 1982. godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Taj dan slavi uspomenu na rođendan francuskog plesača i koreografa Jeana Georgesa Noverrea, autora “Pisama o plesu i baletu”, koja ga potvrđuju kao jednog od najvećih plesnih reformatora. Svake godine na taj se dan diljem svijeta šalje poruka poznate osobe iz svijeta plesa. Autor ovogodišnje međunarodne poruke je Israel Galván de los Reyes, pridruženi član – umjetnik kazališta Théâtre de la Ville u Parizu i Mercat de les Flors u Barceloni, a autor hrvatske plesne poruke je plesač Branko Banković, član Studija za suvremeni ples iz Zagreba.

7 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.