Samoborski ETUŠ-ovci prvaci Hrvatske u košarci i nogometu!

29. travnja 2015.
Komentari isključeni
2.755 Pregleda

Na Državnom prvenstvu za srednjoškolce i gimnazijalce održanom u Poreču od 26. do 28. travnja samoborski sportaši iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole osvojili su naslove prvaka Hrvatske u košarci i malom nogometu!!!

Košarkaške je šampione vodio profesor Davor Munić, a zlatnim su medaljama zasluženo okitili: Bruno Levanić Kutni, Lovro Mandalinić, Ivan Šuvaković, Roko Komerički, Tomislav Sladić, Bruno Srabotnak, Erik Erbežnik, Mario Hrg, Lovro Gaća, Ivan Alilović, Filip Jagodić i Borna Antonio Kupres.

S1470010 (757 x 426)

Naši su momci u skupini B ostvarili dvije pobjede i to protiv ekipe Ekonomist Šibenik rezultatom 61:46, te protiv ekipe Ekonomist Pula rezultatom 67:39.  U polufinalu Samoborci su savladali sastav Primag Osijek rezultatom 71:49, da bi u finalnoj utakmici porazili Trešnju , ekipu 2. Ekonomske škole iz Zagreba 60:47! Samoborci su na ovom prvenstvu zaista briljirali,i osvojili ne samo zlatne medalje nego i simpatije brojne publike koja ih je osobito u finalu nagradila velikim pljeskom za trijumf nad favoriziranom zagrebačkom momčadi, za koju su igrali uglavnom mladi košarkaši Cibone i Cedevite.

nogomet (757 x 568)

Samoborsku futsal ekipu vodio je profesor Saša Kovačević, a titulu prvaka Hrvatske izborili su: Marko Milaković, Antonio Regović, Domagoj Hasan,Filip Mršić, Karlo Vapnar, Bruno Hercigonja, Dorian Gržan, Marko Šoić i Toni Aljinović.

U prvoj utakmici svoje skupine naši su nogometaši poraženi od ekipe Gimnazijalac Zagreb 4:0, da bi u drugom susretu nadvisili momčad Strukovne škole Gospić 3:0. Uslijedilo je polufinale protiv ekipe Gimnazijalca Dubrovnik u kojem su Samoborci bili bolji rezultatom 2:1. A pobjednika je u velikom finalu odlučila preciznost u izvođenju šesteraca. Nakon regularnoj dijela susreta Samobora i Gimnazijalca Zagreb rezultat je bio 2:2, no u udarcima sa 6 metara naši su dečki bili smireniji i uspješniji te na kraju trijumfirali rezultatom 5:4.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.