Obrtnička uvjerenja za završene informatičke i poslovne tečajeve

29. travnja 2015.
Komentari isključeni
1.065 Pregleda

Samoborskim obrtnicima svečano su prije nekoliko dana dodijeljena uvjerenja za završene informatičke i poslovne tečajeve koje je Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika u suradnji s Obrtničkim učilištem Zagreb organiziralo za naše obrtnike. Odrađeno je 60 sati početnog informatičkog tečaja za 18 polaznika te 36 sati EBC*L poslovnog certifikata, odnosno tečaja učenja o poduzetništvu, za 10 polaznika. Udruženje obrtnika prijavilo je ovaj projekt cjeloživotnog učenja naših obrtnika prema Zagrebačkoj županiji još tijekom 2014. godine, a Županija je projekt ocijenila vrlo visokom ocjenom i sufinancirala ga s 90 posto sredstava. Početni informatički tečaj sastojao se od osnova računalstva za obrtnike te je bio potpuno prilagođen potrebama obrtnika.

3 (1024 x 768)

Svečanu dodjelu vodili su ravnatelj Obrtničkog učilišta Dražen Maksimović i predstavnik Zagrebačke županije, pročelnik Odjela za gospodarstvo Damir Fašaić. Nakon dodjele uvjerenja, sudionici su nazočili prigodnom domjenku uz ugodno druženje.

Ovaj tečaj EBC*L poslovnog certifikata bio je “pilot program” koji je Udruženje u suradnji s Obrtničkim učilištem po prvi put provodilo na području Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 50 tisuća kuna, a u njemu je sudjelovalo 28 polaznika, obrtnika i njihovih zaposlenika, čime se pokazala vrlo visoka zainteresiranost samoborskih obrtnika za obrazovanje. Cjeloživotno učenje je iznimno potrebno i korisno u svrhu što boljeg poslovanja i snalaženja na tržištu.

4 (1024 x 768)

Edukacije su se provodile od veljače do travnja u prostorijama Udruženja, u večernjim satima, a polaznici su besplatno koristili računala koje im je odiguralo Udruženje. Povratne informacije govore o velikom zadovoljstvu polaznika, pa Udruženje planira i dodatnu edukaciju za najnaprednije s informatičkog tečaja te polaganje ispita za uvjerenje unutar programa Operater na računalu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.