Čarolija plesne umjetnosti

27. travnja 2015.
Komentari isključeni
1.475 Pregleda

Koliko je Samobor i plesno bogat grad pokazali su jučer mnogi plesni sastavi i pojedinci, koje je na vanjskom obilježavanju Svjetskog dana plesa na Trgu kralja Tomislava po šesti put okupio Samoborski plesni ansambl.

3 (1024 x 768)

5 (1024 x 768)

U plesno raspoloženje sve okupljene Samoborce i uobičajene nedjeljne izletnike svojim je plesnim koracima uvelo 100-injak plesača. Plesalo se sve, od folklornih do modernih ritmova u što su bili uključeni svi, od najmlađih uzrasta vrtićke dobi do gotovo profesionalnih plesača.

4 (1024 x 768)

8 (1024 x 768)

Program je bio podijeljen u dva dijela. Prvi je donio međunarodnu plesnu poruku, a drugi hrvatsku, a na improviziranom plesnom podiju na plohi trga izmjenjivali su se Mažoret klub Unity S, Osnovna škola Samobor, Plesni klub Point, Plesna skupina Salsam, Folklorni ansambl Mladost, Plesni studio Bailatino i plesačice orijentalnog plesa Shimmy. Svi oni, na sreću i zadovoljstvo onih koji su netremice pratili njihove plesne korake, njeguju plesnu umjetnost na najrazličitiji mogući način, obogaćujući tako kulturno-plesnu scenu Samobora što odlično prepoznaje Samoborski plesni ansambl vođen Emerencijanom Rebić, potičući i druge samoborske kulturne resurse na slično promišljanje.

9 (1024 x 768)

12 (1024 x 768)

Drugi dio proslave Svjetskog dana plesa održat će se u srijedu, 29. travnja od 19.30 u samoborskom kinu gdje će na sam Svjetski dan plesa nastupiti i najbolji mladi plesači Hrvatske, aktualni državni prvaci.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.