Predavanje o pejsažu

24. travnja 2015.
Komentari isključeni
794 Pregleda

U povodu Dana planeta Zemlje Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji organizirao je predavanje “Pejsaž u likovnoj umjetnosti”. Gost predavač bio je Željko Nemec, akademski slikar i grafičar, voditelj Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru. Predavanje je započelo tumačenjem značenja francuske riječi pejsaž, a glavnina predavanja bila je posvećena genezi pejsaža od postaka čovječanstva do praga impresionizma na kojemu je i završeno.

Drugo će predavanje biti posvećeno upravo umjetnicima impresionstima te hrvatskim pejsažistima. Ovakva predavanja iz povijesti umjetnosti samo su potvrda dobre suradnje likovnih odjela ogranaka Matice hrvatske iz Svete Nedelje i Samobora. Ogranci u svibnju planiraju zajedničku likovnu koloniju te izložbu radova u Gradskoj vijećnici Svete Nedelje na koji su pozvali i svoje kolege iz Zaprešića.

Petrunjela Krajačić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.