Diplome za nove mlade vatrogasce

24. travnja 2015.
Komentari isključeni
1.496 Pregleda

Vatrogasna zajednica Grada Samobora na prigodnoj je svečanosti, održanoj u Bobovici, organizirala podjelu diploma o stjecanju zvanja vatrogasac za polaznike iz dobrovoljnih društava koji su uspješno završili ovogodišnje osposobljavanje, koje je trajalo 74 nastavna sata, što uključuje 40 sati praktične nastave. Za osposobljavanje su se prijavila 103 kandidata, a pravo pristupa usmenom ispitu imalo je njih 94. Uspješno ga je položilo 80 kandidata. Teorijsku nastavu i praktične vježbe provodili su Dubravko Golubić, Nevenko Barković, Željko Vitko, Ivica Rešetar i Mladen Žitković.

3 (1024 x 680)

Na dodjeli diploma, zapovjednik Vatrogasne zajednice Samobora Mladen Žitković mladim je vatrogascima čestitao na trudu i zalaganju uz želju da stečena znanja na osposobljavanju primijene na vatrogasnim intervencijama, pomažući ljudima u nevolji. Predsjednik Vatrogasne zajednice Željko Koščica u svom pozdravnom govoru istaknuo je važnost kontinuiranog osposobljavanja i pomlađivanja u vatrogasnoj organizaciji, jer bez toga nama njezine opstojnosti.

4 (1024 x 369)

Na kraju svečanosti mladim vatrogascima diplome je podijelio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo u Gradu Samoboru Hrvoje Frankić, koji je izrazio zadovoljstvo što je ovoliki broj mladih ljudi sudjelovao u osposobljavanju i uspješno ga završio.

Mladen Žitković

Snimio: Robert Bogolin

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.