Proljetni sajam u Svetom Martinu

21. travnja 2015.
Komentari isključeni
1.164 Pregleda

U subotu 18. travnja, u Osnovnoj školi Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem, održan je Proljetni sajam. Unatoč lošim vremenskim prilikama i preseljenju sajma u školsku dvoranu, sajmovanje je proteklo u ugodnom ozračju.

Učenici su prodavali sadnice, kolače i ostale rukotvorine, a održane su i prigodne radionice. Na štandovima su se, osim sadnica i kolača, mogli kupiti i osvježavajući zeleni sokovi koje su pripremali učenici i roditelji 2. razreda, kreme vlastite proizvodnje i nakit od filcane vune učenika PŠ Klake , mini strašila, ukrasne teglice i drvene kutijice koje su učenici sami izrađivali na radionicama u školi, te domaća zimnica.

sajam 3 (757 x 568)

Gosti iz Waldorfskog vrtića „Neven“ u Samoboru održali su radionicu tkanja i prezentirali svoje ručno izrađene igračke. Roditelji Tomljanović pokazali su postupak izrade tinkture propolisa i balzama od voska, dok je bivša učenica Tatjana Liktar održala arhitektonsku radionicu u kojoj su učenici slobodno iznosili svoje ideje o uređenju vanjskog prostora škole. Učiteljica Eva Mesic pokazala je zainteresiranim učenicima kako se filca vuna, te su oni potom uspješno izradili svoj prvi cvijet od vune.

sajam 4 (757 x 673)

Sve prisutne oduševila je glazbena „djemba“ radionica „zagrebačkih“ azilanata. Nakon kratkog koncerta, svi zainteresirani mogli su se okušati u sviranju afričkih ritmova na neobičnim bubnjevima.

Iako tek drugi po redu, ovaj sajam polako postaje tradicija svetomartinskog kraja, pa se svi vesele idućem izdanju s puno novih, kreativnih ideja.

Ivana Planinšek

 

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.