“Latino srebro” za plesni par Temesvari-Hude

21. travnja 2015.
Komentari isključeni
864 Pregleda

Dva finalna nastupa, srebrna medalja u latinsko-američkim plesovima te 5. mjesto u standardnim plesovima obilježili su u nedjelju nastup sportskog plesnog para Temesvari-Hude u kategoriji starije mladeži na “Ljubljana Open-u 2015 – memorijalu Tomaža Ambroža”. Ovo natjecanje slovi za jedno od najvećih plesnih događaja u Sloveniji, zemlji svjetskih prvaka u kombinaciji 10 plesova – Nadiye Bychkove i Mihe Vodičara, koji su pobijedili u “latinu”. Osim domaćina, gledatelji su imali prilike vidjeti na djelu i brojne natjecatelje, pa i prvake nekih država – Bugarske, Turske, Slovačke, Mađarske, Italije, Estonije, Bosne i Hercegovine, Češke, Crne Gore, Rusije, Austrije, Njemačke, Grčke, Srbije, Finske i naše zemlje, koju su predstavljali ponajbolji plesači osvojivši brojne medalje, posebice u mlađim kategorijama.

Samoborka Paula Hude i njezin plesni partner Balint Temesvari, koji plešu za Harmony klub, drugo su mjesto u “latinu” osvojili u konkurenciji 33 para, a 5. mjesto u “standardu” između 30 parova. Standardnim plesovima više će se posvetiti u ovome tjednu jer sljedeći vikend putuju u Moldaviju na Europsko prvenstvo.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.