I knjižničari bicikliraju

21. travnja 2015.
Komentari isključeni
849 Pregleda

Na poticaj nekoliko članova Zagrebačkog knjižničarskog društva u nedjelju je održana još jedna biciklijada u kojoj je biciklistička ekipa samoborske gradske knjižnice dočekala knjižničare na biciklima i druge ljubitelje bicikliranja iz Zagreba na željezničkoj stanici u Podsusedu. Nakon okupljanja krenuli su, uz policijsku pratnju, preko Orešja, Strmca, Domaslovca i Hrastine prema Samoboru. Ispred Gradske knjižnice Samobor dočekala ih je ravnateljica Mirjana Dimnjaković i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat koji su biciklistima uputili nekoliko motivirajućih poruka. Jedna od pročelnikovih bila je ta da se ubrzano radi na projektu izgradnje biciklističke staze između Samobora i Svete Nedelje, a navodno je sporno samo nekoliko metara te dionice.

Uz okrjepu u knjižnici, biciklisti su preko trga, po šetnici, krenuli put Ruda. Svi su uživali u prekrasnom danu i divnoj prirodi, pa im ni uspon prema Rudama nije predstavljao problem. U Rudama su bicikle ostavili u prostorima škole, pa su se prema Rudniku svete Barbare prošetali. Razgled rudnika sve je oduševio. Spuštanje je, unatoč velikim radovima na rudarskoj cesti, prošlo samo s jednim lakšim padom. U Samoboru je za sve bio organiziran ručak u Hotelu Lavica.

Većina sudionika je slobodno vrijeme do povratka iskoristila za ispijanje kavice i kušanje samoborskih kremšnita. Povratak je bio u 16.30 istom trasom kojom se došlo.

Bila je to prva biciklijada u sklopu projekta čiji je cilj obići sve knjižnice u Zagrebačkoj županiji. Njezini sudionici su se suglasili da je bila iznimno uspješna, vrijeme ih je super poslužilo, a dojmovi su i više nego pozitivni.

Silvija Turk

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.