Fran Lukšić europski prvak

21. travnja 2015.
Komentari isključeni
1.583 Pregleda

Član Karate kluba Mladost iz Samobora Fran Lukšić (gore na pobjedničkom postolju) postao je minulog vikenda u Varšavi prvak Europe među juniorima na prvenstvu u kyokushin karateu za muškarce i žene. Drugi “mladostaš”, David Fabek, osvojio je treće mjesto na istom natjecanju.

7 (1024 x 682)

Fran Lukšić, David Fabek i trener Milan Garašić s predsjednikom WKO shihanom Kenji Midori

Fran Lukšić nastupao je u kategoriji juniora rođenih 1997. godine do 65 kg. Nakon pet dobivenih borbi, gdje je redom pobjeđivao natjecatelje iz: Mađarske, Poljske, Rumunjske, Litve i Ukrajine, Fran se okitio naslovom europskog prvaka. Koliko je bio težak put do zlatne medalje možda najbolje pokazuje činjenica da je za protivnike imao natjecatelje iz država koji dominiraju europskim kyokushin karateom. Zbog svoje odlične fizičke i psihičke pripremljenosti Fran je sve protivnike uvjerljivo svladao i zasluženo stao na pobjedničko postolje.

2 (1024 x 1538)

Fran Lukšić

Naš drugi natjecatelj David Fabek nastupao je u kategoriji kadeta rođenih 1998. godine do 75 kg. Nakon uvjerljivih pobjeda nad predstavnicima Bugarske i Češke, David je poražen u polufinalu od predstavnika Ukrajine te je tako osvojio brončano odličje.

5 (1024 x 682)

David Fabek s broncom oko vrata

Obojici je medalje uručio predsjednik Svjetske Shinkyokushin karate organizacije shihan Kenji Midori iz Japana.

4 (1024 x 682)

Intoniranje hrvatske hime u čast pobjednika, Frana Lukšića

Na ovogodišnjem europskom prvenstvu natjecalo se 364 natjecatelja iz 24 države. Prema ocjenama svih sudionika ovo je bilo najbolje i najjače prvenstvo, a kvaliteta borbi na zavidnoj razini. Svaka od država imala je pravo nastupa sa po dva natjecatelja u svakoj kategoriji. Na taj način države sudionice su na kvalifikacijskim turnirima izabrale najbolje natjecatelje za koje su smatrali da će ih i najbolje predstavljati. Zbog svih tih razloga uspjeh naših natjecatelja ima posebnu težinu. Svojim nastupom na Prvenstvu Europe promovirali su ne samo Hrvatsku, već i svoj grad Samobor.

6 (1024 x 682)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.