Zlatni i u zlatnom Pragu

14. travnja 2015.
Komentari isključeni
984 Pregleda

Gradonačelnik Krešo Beljak primio je u podne predstavnike Tamburaškog društva Ferdo Livadić predvođene dopredsjednikom društva Dženanom Lojom i dirigenticom Petrom Vojvodić, a u povodu njihova najnovijeg uspjeha na međunardnom natjecanju mladih zborova i orkestara “Young2015Prague” gdje su osvojili sve što su mogli od tamo dodijeljenih nagrada. Ukratko, “ferdići” su osvojili zlatnu medalju kao pobjednici kategorije pop i drugi orkestri, a posebne nagrade pripale su solistu Marku Blaškoviću te dirigentici Petri Vojvodić.

5 (1024 x 768)

Nagradit će ih i Grad Samobor u skladu s novim zakonskim mogućnostima, ali i ograničenjima u vezi primjene Zakona o udrugama te kočnicama koje im nameću državne institucije – rekli su gradonačelnik Beljak, njegova zamjenica Sanja Horvat Iveković i resorni pročelnik Juro Horvat čestitavši im na novom uspjehu. Izrazili su i zadovoljstvo što ovo društvo niže uspjehe u kontinuitetu i čuva samoborsku tradiciju. Zasad se gradska nagrada sastoji od plakete i prigodnih darova, a uskoro stiže i novčana.

6 (1024 x 768)

Najtrofejniji samoborski kulturnjaci ukratko su gradskim čelnicima ispričali kako im je bilo u Pragu, zahvali na potpori u realizaciji putovanja te još puni dojmova obećali nove nagrade. -Nismo samo najtrofejniji već i najbrojniji – rekao je Lojo – podsjetivši da društvo djeluje u 4 sekcije s 83 člana, a odnedavno i s 23 nova što dovoljno govori o tome kako zanimanje za tamburu u Samoboru i dalje postoji.

7 (1024 x 576)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.