Preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože

14. travnja 2015.
Komentari isključeni
1.145 Pregleda

Zagrebačka županija nastavlja provoditi preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože. Akcija je započeta u veljači ove godine u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije gdje je održan prvi krug pregleda i konzultacija s dermatovenerolozima iz Specijalne bolnice Naftalan. Drugi krug ove akcije provodi se od jučer.

Prvi pregled u tom drugom krugu obavljen je jučer u ljekarni u sklopu ambulante u Bregani, a novi pregledi uslijedit će 20. travnja u ljekarni u Strmcu (rel. 33 84 886), 27. travnja u ljekarni na Trgu kralja Tomislava u Samoboru (tel. 33 60 217) te 4. svibnja u ljekarni u Domu zdravlja Samobor (tel. 33 63 262). Pregledi se obavljaju između 16 i 19 sati. Za sve preglede potrebna je prethodna najava telefonom te rezervacija termina pregleda.

Ovaj program Zagrebačka županija provodi već treću godinu, a ove godine ga financijski podržava s 50 tisuća kuna. O velikom interesu stanovnika Županije za ovakvim programima svjedoči podatak da je samo prošle godine obavljeno 582 pregleda kože dermatoskopom. Inače, redoviti pregledi kože, s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.