Potpore konkurentnosti turističkog gospodarstva

14. travnja 2015.
Komentari isključeni
856 Pregleda

Zagrebačka županija objavila je 700 tisuća kuna vrijedan javni natječaj za dodjelu nepovratnih sredstava za provedbu programa “Konkurentnost turističkog gospodarstva”. Natječaj je namijenjen povećanju standarda i kvalitete turističke ponude te dodatne ponude u smještajnim i ugostiteljskim objektima, a otvoren je do 15. svibnja ove godine.
Na natječaj se mogu javiti obrti i trgovačka društva izvan javnog sektora koji se bave ugostiteljskom i/ili turističkom djelatnošću, prijavljeni su i svoju djelatnost provode na području Zagrebačke županije te nemaju nepodmirenih obveza prema državi i Županiji. Sredstva iz natječaja namijenjena su proširenju, opremanju, izgradnji i rekonstrukciji smještajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata te razvoju i unapređenju dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa, adrenalinskih parkova, dječjih igrališta, kušaonica, vinskih podruma i slično.

Iznos subvencije po pojedinom programu može iznositi do 75 posto troškova, a najviše 100 tisuća kuna. Kriteriji za odabir programa su dosadašnje poslovanje i smještajni kapaciteti, financijska vrijednost programa te važnost programa za poboljšanje turističke ponude, povećanja broja gostiju i očuvanje odnosno mogućnost otvaranja novih radnih mjesta. Također, prijavljeni programi moraju se provesti na području Zagrebačke županije u 2015. godini.

Tekst natječaja i prijavni obrasci mogu se pronaći na web stranicama Zagrebačke županije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.