Amaterskom kazalištu PAX glavna nagrada na županijskoj smotri

14. travnja 2015.
Komentari isključeni
1.093 Pregleda

Amatersko kazalište Pučkog otvorenog učilišta Samobor – PAX pobijedilo je na 18. Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije, koja se u petak i subotu, 10. i 11. travnja, održala u Buševcu i Velikoj Gorici. Svojom novom predstavom “9 najgorih prekida svih vremena” naši su kazalištarci, uz glavnu nagradu, nagrađeni i za režiju. Stručni žiri višestruko ih je pohvalio, a oni će Zagrebačku županiju u svibnju predstavljati na ovogodišnjem Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama i Pazinu.

Na pozornici Doma kulture u Buševcu u dva dana ovogodišnje Smotre predstavilo se 8 amaterskih kazališnih skupina s područja Zagrebačke županije. Izveli su 10 različitih predstava. Ovakav šarolik repertoar oduševio je prosudbenu komisiju koju su činili selektorica za državnu smotru, teatrologinja i kazališna kritičarka Gordana Ostović te redatelj, dramaturg i prevoditelj Vladimir Gerić.

PAX-ovci su svoju najnoviju predstavu upravo na ovoj smotri izveli po prvi put. Radi se o komediji američkog autora Iana McWethya koja govori o različitim situacijama ljubavnih prekida, a način na koji je priča ostvarena i postavljena na kazališne daske osvojio je publiku i žiri.

Nakon predstava “I onda se to dogodilo”, “Fragmenti”, “Harper Regan” i “Prizori iz stvarnog života”, ovo je peta predstava Amaterskog kazališta Pučkog otvorenog učilišta Samobor koja je ponijela titulu najbolje predstave u cjelini na Smotri Zagrebačke županije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.