Pedalirali usprkos vjetru i hladnoći

6. travnja 2015.
Komentari isključeni
1.333 Pregleda

I prije predviđenog vremena većina je biciklista, sudionika današnje rekreativne obiteljske biciklijade pod nazivom “U ritmu zdravlja”, nešto poslije 11 sati stigla na cilj, na novouređeni trg ispred glavne samoborske pošte. Tamo je za sve njih organizator biciklijade, Brdsko-biciklistički klub Šišmiš priredio više aktivnosti, zumbu za djecu i odrasle, vježbe istezanja i funkcionalni trening te malu sportsku igraonicu za najmlađe.

10 (1024 x 768)

Biciklisti su na vožnju dugu 20-ak kilometara krenuli jutros u 10 sati s Trga kralja Tomislava. Prema organizatorovoj procjeni, bilo ih je 100-tinjak što je, s obzirom na hladno, iako naoko idelano vrijeme, odličan odaziv. -Nema ni startnina, niti startnih brojeva, pa je točan broj sudionika teško utvrditi – kazao nam je na startu vožnje predsjednik Šišmiša Luka Čanak. Na cilju je začetnik i glavni organizator ove Obiteljske biciklijade, Filip Turk, nacionalni prvak u brdskom biciklizmu i ciklokrosu, izjavio da je dosta jak vjetar na dijelu trase malo ometao bicikliste, ali su se, s približavanjem cilju, uvjeti promijenili na bolje i svi su sretno “dopedalirali” do kraja. Ravničarska staza vodila ih je od Samobora preko Bregane, pa kroz Samoborski Otok, Gradnu, Celine, Savrščak, Farkaševec i Hrastinu natrag u Samobor.

8 (1024 x 768)

Na cilju su svi djelovali zadovoljno, ali i dovoljno odmorno ukazujući na to da im ne bi bio problem i još koji kilometar slične vožnje. Zato će ovakvih rekreativnih biciklijada i obiteljskih druženja na dva kotača biti još tijekom godine – najavili su “šišimiši”.

16 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.