Samoborac Matija Baron srebrni u Dohi!

31. ožujka 2015.
Komentari isključeni
1.693 Pregleda

Samoborac Matija Baron, sjajni gimnastičar i uspješni student kineziologije, osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama, u Dohi, na drugom ovosezonskom turniru Svjetskog kupa.

Član zagrebačkog ZTD Hrvatskog Sokola je u svom drugom finalu u karijeri, drugom ove sezone, i samo pet dana nakon finala u njemačkom Cottbusu, došao do svoje prve velike medalje.U finalu konja s hvataljkama, Matija je sakupio 14.600 bodova, samo 0.175 manje od zlatnog Armenca Harutjuma Merdinjana. Brončani je drugi Armenac, Artur Davtjan sa 14.525 bodova. Baron je tako preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa među vježbačima na konju s hvataljkama (35 bodova).

Matija je do 13. godine trenirao u Samoboru, u OŠ Bogumil Toni, nakon čega prelazi u ZTD i svakodnevno dva puta iz Samobora putuje na trening u Zagreb.

“Upornost, trud i samozatajnost vratili su mu se najbolji mogući način”, rekao je nakon velikog uspjeha samoborskog gimnastičara Matijin trener Tigran Gorički.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.