Povećane gradske pomoći za novorođenčad

31. ožujka 2015.
Komentari isključeni
2.831 Pregleda

Nakon kratkog aktualnog sata, Gradsko vijeće Samobora je na početku današnjeg zasjedanja prihvatilo Odluku o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta, kojom su te pomoći uvećane, pa za prvo dijete pomoć iznosi 1500 kuna, za drugo 3000 kuna, a za treće i svako sljedeće po 10.000 kuna. Ova odluka stupa na snagu 15. travnja. Ukoliko se premaši ukupni iznos od proračunom predviđenih 340 tisuća kuna, rebalansom će se, u slučaju “baby booma” osigurati dodatna sredstva – rekao je na sjednici gradonačelnik Krešo Beljak, dodavši da je Grad Samobor dosad imao naknade koje su bile među najnižima u Hrvatskoj.

Iako je na dnevnom redu današnjeg, preduskrsnog zasjedanja samoborskih gradskih vijećnika bilo čak 39 točaka, sjednica je završila za nepuna 3 sata. Većina se tih točaka odnosila na izvješća o radu gradonačelnika i gradskih odjela i tijela u prošloj godini kao i izvješća o realizaciji javnih potreba u raznim oblastima tijekom 2014. godine. Izvješća su većinom jednoglasno prihvaćena, uz poneki suzdržan glas, i tek jedan protiv.

Inače, od 25 vijećnika na početku ove preduskrsne sjednice nazočilo joj je njih 15, a do njezina kraj broj se popeo na 18. Ostali su se ispričali drugim poslovnim obavezama.

O ostalim temama više i opširnije sutra.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Avatar

  Koga mi plačamo? Di je ta oporba? Razglaba se o gradonačelniku a sjednica gotova za tri vure. kaj je to neki deal?

 2. Avatar

  Pa što će nam opozicija kad je u gradu sve savršeno!

  • Avatar

   I to kaj veliš.

 3. Avatar

  Jel prva dama možda trudna po treći put?

  • Avatar

   A po koji put je damin muž tata?