Najnovije

Male akcije velikih darivatelja krvi

31. ožujka 2015.
Komentari isključeni
910 Pregleda

U ovom tjednu Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika organizira čak 3 akcije prikupljanja krvi. Dvije manje priređene su jučer na području Svete Nedelje. Akciji u Bestovju odazvala su se 53 darivatelja krvi, a zdravstvenu sposobnost za pristupanje akciji imalo je njih 42-oje. Među njima je bio i jedan novi darivatelj, Branko Jakopač. Od onih kojima je to bilo jedno od jubilarnih darivanja izdvajamo Petru Ruk s 5 puta darovano krvi, Verica Šincek darovala ju je 20 puta dosad, Marijan Dužanec 25 puta, Davor Antoljak 40 puta, Željko Ćenan 45 puta, a Friderich Freddy Burić 50 puta.

Manja je akcija jučer priređena i u pogonu Genere u Kalinovici, bivše Plive, a pristupila su joj 23 darivatelja od kojih je 21 i darovao krv. I ovdje je bilo troje novih.

Snimio: Marijan Habljak

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.