Kako pripremiti EU projekt?

31. ožujka 2015.
Komentari isključeni
845 Pregleda

Pozitiva Samobor organizirala je i održala proteklog vikenda trening pripreme prijedloga EU projekata za mlade koji se proveo u Samoboru u prostorima Savjeta mladih Grada Samobora. U 3 dana treninga 10 sudionika iz Samobora i okolice razgovaralo je i kreiralo ideje za mlade kojima bi rješavali neke od problema mladih u zajednici. Obuhvaćene su teme kreiranja programa za mlade, volonterizma mladih, proizvodnje energije iz obnovljivih izvora i podizanje svijesti o smanjenju potrošnje energije. Koristeći konkretne i realne ideje, sudionici su učili kako ideju prenijeti u projekt, odnosno napisati prijedlog projekta. Predstavnici Pozitive informirali su sudionike i o mogućnostima koje se nude u Europskim fondovima.

7 (1024 x 768)

Cilj edukacije bio je doprinijeti razvoju lokalne zajednice i osobnoga razvoja sudionika na način da ih se motivira i uvede u povlačenje sredstava iz EU fondova. Iako se u 3 dana ne može naučiti i svladati kompetencije koje su potrebne, preneseno im je osnovno, uz naglasak da Udruga Pozitiva Samobor može uvijek dati stručnu podršku i pomoć te da kroz rad u udruzi mladi mogu razvijati i provoditi realne projekte te tako naučiti i svladati sve potrebne vještine uz neophodno stručno vodstvo. Garancija tome su rezultati koje je Pozitiva dosad postigla kao organizacija, uzme li se u obzir da je u 2014. započela prijavljivati prve EU programe i dasad provela 2 EU projekta, od kojih je jedan odobren i kreće u skoru realizaciju, a 3 čekaju evaluaciju u travnju.

8 (1024 x 768)

Zato je Pozitiva Samobor odlučila iskoristi i poticaje HZZ-a “Mladi za EU” kojima želi zaposliti nekoliko mladih ljudi koje bi educirali da im pomognu u pripremi i realizaciji ideja i projekata za brojne mogućnosti koje su otvorene i koje će se tek otvarati u programskom razdoblju 2014.- 2020.

Vlado Odribožić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.