ETUŠ-ovci Ivana Butorac i Josip Jakopač idu na državno natjecanje

27. veljače 2015.
Komentari isključeni
2.104 Pregleda

Nakon školskih natjecanja, velik se dio učenika Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole iz Samobora plasirao na županijska i međužupanijska, a neki su već izborili i nastup na državnim natjecanjima.

Najprije je na županijskom LiDraNu u Samoboru digitalni školski list predložen za državnu smotru. Voditeljica novinarske skupien je profesorica Dubravka Purić.

Na međužupanijskom natjecanju učenika u zanimanju ekonomist u računovodstvu, učenica Ivana Butorac iz 4. razreda osvojila je 1. mjesto i plasirala se na Državno natjecanje koje će se održati u Daruvaru. Mentor joj je Ksenija Pavlović.

Na regionalnom natjecanju “GASTRO 2015.” u Gospodarskoj školi u Varaždinu sudjelovali su učenici ugostiteljsko-turističkog programa. U ugostiteljskim disciplinama natjecali su se Željka Grdović – 3. razred zanimanje kuhar, Adrijan Bukovac – 3. razred zanimanje konobar, Ana Marija Dorotić – 3. razred zanimanje slastičar i Mislav Vlašić – 3. razred zanimanje konobar. Mentori učenicima bili su Marina Kapuđija, Josip Grdanjski i Marija Tomašković.

U hotelijersko turističkim disciplinama Josip Jakopač iz 4. razreda zauzeo je 1. mjesto i plasirao se na Državno natjecanje koje će se održati u Biogradu na Moru. Mentori su mu Ksenija Luburić i Martina Laptoš.

Na ovogodišnjem županijskom LiDraNu sudjelovala je i dramska skupina pod voditeljstvom Đurđice Silvije Ščrbak.

Na međužupanijskom natjecanju učenika za zanimanje prodavač, održanom u Srednjoj škola Ivanić Grad, učenice Paula Zrinjan i Martina Noršić iz 3. razreda osvojile su 2. mjesto. Mentor im je Ivan Mlačić.

Na međužupanijskom natjecanju “Mladi poduzetnik” učenici 4. razreda zanimanja ekonomist osvojili su 6. mjesto. Ekipu su činili Daria Jedvaj, Lea Milaković i Josip Topčić. Mentorica ovoj ekipi bila je Mirjana Kroflin.

Na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika sudjelovali su učenici Domagoj Čulina iz 4. razreda u zanimanju ekonomist i Vanja Librić iz 2. razreda u zanimanju hotelijersko-turistički tehničar. Mentorica im je Martina Laptoš.

Na Županijskom natjecanju iz matematike sudjelovali su učenici Marko Bortas iz 1. razreda te Mihael Čićko iz 2. razreda, obojica zanimanja ekonomist. Kao mentorica pratila ih je Jasna Otmačić.

Muška košarkaška momčad ETUŠ-a zauzela je na Županijskom natjecanju u 1. mjesto i plasirala se na poluzavršno natjecanje. Vodi ih profesor Davor Munić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.