Civilna zaštita – stara potreba novog vremena

27. veljače 2015.
Komentari isključeni
1.161 Pregleda

U nedjelju, 1. ožujka, obilježit će se Međunarodni dan Civilne zaštite u znak prisjećanja na 1972. godinu kada je počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Genevi. To je bio povod Zapovjedništvu gradske Civilne zaštite da jutros u gradskoj vijećnici odradi radno-svečanu sjednicu na kojoj se raspravljalo o Prijedlogu plana rada Civilne zaštite grada Samobora opće namjene te dobrim i lošim stranama njezina ustroja. Zaključeno je da se eventualne primjedbe na taj plan dostave do ponedjeljka.

Postrojba Civilne zaštite ponovno se, naime, ustrojava i u našem gradu, a činit će je 53 predstavnika vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti o čemu je na svojoj posljednjoj sjednici odlučilo Gradsko vijeće. U svaki mjesni odbor i gradsku četvrt bit će raspoređena po dva povjerenika Civilne zaštite.

U dijelu ove sjednice Zapovjedništvo je, na čelu sa zapovjednikom Hrvojem Frankićem i načelnikom Željkom Koščicom, raspravljalo i o nedavnoj aktivnosti institucija koje su dio Civilne zaštite, posebice Hrvatske gorske službe spašavanja. Ona je bila angažirana za nedavnih obilnih snježnih oborina, pomažući u nekoliko navrata staračkom stanovništvu u brdskom dijelu grada koje je, odsječeno od svijeta, ostalo bez potrebnih lijekova i drugih potrepština. Uz gradska upravna tijela, u Zapovjedništvu Civilne zaštite su i predstavnici Policije, Vatrogasne zajednice grada, HGSS-a i Gradskog društva Crvenog križa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.