Bregana u ružičastom

26. veljače 2015.
Komentari isključeni
1.463 Pregleda

Jučer je Osnovna škola Milana Langa u potpunosti bila posuta ružičastim tonovima. Krenulo je već rano ujutro kad su se kroz vrata redom pojavljivali učenici, učitelji, roditelji, djelatnici, svi odreda noseći ružičaste majice. Time su na najbolji način poduprli akciju obilježavanja Dana ružičastih majica kojom se želi skrenuti pozornost na sve štete koje u sebi krije vršnjačko nasilje. Škola u Bregani tako se ponovno pokazala kao jedinstven kolektiv koji zna prepoznati i obilježiti veliku akciju.

3 (1024 x 614)

Podsjetimo da je ideja o ružičastim majicama nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj kanadskoj školi. Jedan je tamošnji učenik, naime, na 25. veljače, došao u školu noseći ružičastu majicu u znak podrške svojoj majci koja je oboljela od raka dojke i zbog toga je bio žrtva vršnjačkoga nasilja. U znak podrške tom dječaku, dvojica učenika iste škole također su odjenuli ružičaste majice i njihov prosvjed protiv nasilja postao je globalan. Tako su ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski prijatelji, postale prepoznatljiv simbol inicijative i međunarodno prepoznate obljetnice.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    I opet se dobra ideja pretvara u “Mama trebaš mi za to i to kupiti onu rozu majicu.” Trgovci sretni!