Besplatni tečajevi za samoborske obrtnike

25. veljače 2015.
Komentari isključeni
1.156 Pregleda

Nakon početnog sastanka, održanog u ponedjeljak u prostorijama Udruženja obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika sa zainteresiranim obrtnicima, započeli su informatički tečaj i tečaj EBC*L poslovnog certifikata koje organizira Udruženje u suradnji s Obrtničkim učilištem Zagreb, uz sufinanciranje Zagrebačke županije.

Zainteresiranost za tečajeve bila je vrlo velika, pa je Udruženje prikupilo 18 polaznika početnog informatičkog tečaja te 10 polaznika za EBC*L tečaj.

Početni informatički tečaj, koji je počeo jučer, sastoji od osnova računalstva za obrtnike te je potpuno prilagođen potrebama obrtnika i malih poduzetnika. Program obuhvaća osnovne koncepte informacijske tehnologije, korištenje računala i rad s datotekama, obradu teksta te internet i e-poštu. Trajat će 60 sati, a odvijat će se u dvije skupine u večernjem terminu u prostorijama Udruženja.

EBC*L poslovni certifikat je poslovni tečaj A kategorije koji se sastoji od općih tema kao što su poslovni plan i ciljevi, metode i instrumenti sastavljanja, marketing i prodaja, investicijska analiza i financijsko planiranje. Ovaj će se program odvijati 36 sati, 4 subote uzastopno, počevši od subote 14. ožujka.

Riječ je o “pilot programu” koji Udruženje i Obrtničko učilište Zagreb provode po prvi put na području Zagrebačke županije, pa se očekuje daljnji razvoj ovog programa za poduzetništvo, u okviru cjeloživotnog učenja naših obrtnika i poduzetnika.

Tečajevi za sve polaznike u potpunosti su besplatni.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.