Petak 13. u Fašničkoj republici

14. veljače 2015.
Komentari isključeni
2.222 Pregleda

Na 189. Samoborskom fašniku petak 13. uopće nije bio strašan. Prošao je u kombinaciji toplih mediteranskih tonova, slovenskog tancanja, povratka u prapovijest, mladenačkog veselja i domaćeg humora u režiji fašničkih likova i KUD-a Oštrc.

ostrc

Za južnjačku atmosferu pobrinuli su se gosti iz Brista, Makarske rivijera, Župe Dubrovačke, Kaštela i Stona koji su u Samobor stigli opremljeni svojim dekoracijama i dobro raspoloženje prenijeli na sve posjetitelje okupljene na Trgu fašničkih velikana. Gosti iz slovenske Dobove i Krškog dokazali su pak da maske ne poznaju jezične barijere, a Prapodravci iz Koprivnice isto su dokazali i iz „gruntovečke perspektive“. S posjetiteljima Samoborskog fašnika podijelili su svoj program „Ljubav je bol“, inspiriran 40-godišnjicom snimanja kultne serije Gruntovčani.

prapodravci pozornica

Od domaćih snaga tu su bili maskirani samoborski srednjoškolci, po običaju mladenački razigrani, te uvijek maštoviti članovi KUD-a Oštrc koji su na svoj način obradili ovogodišnju filmsku temu Fašnika kroz „Pola ure filmske kulture“. Za glazbeni dio programa u petak su zaduženi bili Shootersi na središnjoj pozornici te grupe Strings i Neki novi klinci u fašničkom šatoru.

Fasnik_Shooters1

Održan je i još jedan krug izbora pojedinačnih i grupnih maski od kojih će najbolje izboriti mjesto u finalu završnog dana Fašnika, u utorak, 17. veljače, kad ih čekaju i bogate nagrade fašničkih sponzora. Ostale su još samo dvije prilike za prijave na veliki „fašnički kasting“, u subotu i nedjelju u 19:30. Vrijednost ovogodišnjih nagrada za pobjednike izbora maski je 17.000 kuna za pojedinačnu te 21.000 za grupnu masku, a svi finalisti također će dobiti vrijedne darove i poklon bonove sponzora.

Ivana Emele

Studirala talijanski i španjolski jezik uz književnost na Filozofskom fakultetu, te vanjsku trgovinu na Ekonomskom fakultetu. Radijsku karijeru započela 1994. godine na Radio Samoboru. Danas radi kao voditeljica programa, odnosno „one girl show“ u programu Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.