Ana Lenard i Filip Turk – sportaši godine

14. veljače 2015.
Komentari isključeni
3.204 Pregleda

Sinoćnje proglašenje najboljih u samoborskom sportu za 2014. godinu, održano u Sportskoj dvorani Samobor, bio je pravi spektakl koji je u režiji Samoborskog sportskog saveza osmislila njegova tajnica Marijana Radek. Sportaši su se u opuštenoj atmosferi doista mogli osjećati kao filmske zvijezde na zvjezdanoj pozornici, uza zanimljiv i nenametljiv popratni program.

2 (1024 x 768)

No, ono najvažnije je da je europska karate prvakinja Ana Lenard po četvrti put proglašena sportašicom godine, a višestruki državni prvak u brdskom biciklizmu Filip Turk najboljim sportašem za prošlu godinu. S obzirom na to da je Filip trenutno na pripremama u Turskoj, u njegovo ime nagradu je primila sestra Ana, a Filip je sve pozdravio preko video veze. Priznanja su dodijeljena u ukupno 14 kategorija.

3 (1024 x 768)

Najbolju samoborsku ekipu za 2014. godinu čine karatašice Samobora koje su državne prvakinje, a najbolju momčad rukometaši Rudara, koji su lani izborili prvoligaški status. Najbolji samoborski sportaš s invaliditetom ponovno je stolnotenisač Pavao Jozić, a najbolji trener Davor Mrzak, sportski učitelj europske prvakinje Ane Lenard.

6 (1024 x 768)

5 (1024 x 768)

7 (1024 x 768)

8 (1024 x 1365)

Najperspektivnijom samoborskom sportašicom u prošloj godini proglašena je judašica Profectusa Lorena Štengl, a najperspektivnijim sportašem mladi karataš Samobora Dino Šimunec. Priznanje za perspektivnu momčad pripalo je mladim rukometašima Rudara 2002./2003., dok su u kategoriji učeničkog sporta nagrađeni nadarena atletičarka Tina Šmid i svestrani sportaš Borna Markušić, oboje iz Školskog sportskog društva “Bogumilac”.

9 (1024 x 768)

10 (1024 x 768)

11 (1024 x 768)

12 (1024 x 1365)

Na svečanosti proglašenja najboljih u samoborskom sportu dodijeljena su i priznanja za posebna značajna dostignuća u prošloj godini, košarkašima Samobora, judašici Dori Bortas, samoborskim “lavicama” i “šišmišima”.

13 (1024 x 768)

Košarkaški klub Samobor, u svojoj 40-godišnjoj povijesti, ostvario je u sezoni 2014. dva najveća klupska uspjeha osvojivši drugo mjesto nakon prvog dijela sezone 2014./2015. u A2 ligi centar, samo s jednim porazom više od prvoplasirane momčadi lige, a plasirao se i u drugi dio drugog kruga Kupa Krešimira Ćosića između 12 ekipa gdje su, osim ekipe A2 ligaša Samobora, bili samo prvoligaši.

14 (1024 x 768)

Mlada judašica Samobora Dora Bortas prva je u povijesti Hrvatske, koja je s nepunih 15 godina osvojila titulu seniorske prvakinje Hrvatske.

15 (1024 x 768)

Nagrade su primila i dva jubilarca: Ženski rukometni klub Samobor za 40 godina postojanja i Brdsko-biciklistički klub Šišmiš za 20 godina rada.

17 (1024 x 768)

Na posljetku, sportašem-veteranom 2014. godine u Samoboru proglašen je legendarni motokrosist Drago Marović, a sportskim djelatnikom godine Milan Garašić iz Karate kluba Mladost.

16 (1024 x 768)

Najbolji sportaš i sportašica te sportaš s invaliditetom primili su i novčanu nagradu od po 3 tisuće kuna, a najbolje ekipe,  ženska ekipa Karate kluba Samobora i Rukometni klub Rudar po 3 i po tisuće kuna. Svi mladi sportaši nagrađeni su godišnjom iskaznicom Gradske knjižnice Samobor.

18 (1024 x 768)

Samoborske sportaše svojim je dolaskom na svečanost proglašenja najboljih počastilo i cijelo gradsko vodstvo s gradonačelnikom Krešom Beljakom, zamjenicima gradonačelnika Željkom Stanecom i Sanjom Horvat Iveković te predsjednikom i potpredsjednikom Gradskog vijeća Branimirom Šiljkom i Vinkom Jaklencem. U dvorani su bili i mnogi sportaši, njihovi roditelji, braća, sestre, prijatelji, dugogodišnji sportski radnici Samobora, Zagrebačke županije, gosti iz Zagreba, Brežica…

21 (1024 x 768)

Program je vodio Mislav Maroević, a ulogu hostesa ove su godine preuzele Mažoretkinje Unity S.

22 (1024 x 768)

Zabavni dio programa na svečanosti proglašenja najboljih samoborskih sportaša uspješno su izveli Samoborski udaraljkaški kvartet ili SUDAR B pod vodstvom profesora Gorana Goršea, hip hoperice iz show skupine “Plesne grupe SalSam”, s koreografijom pod nazivom “Shake the room”, a pod stručnim vodstvom trenerice Anite Levak te Bubnjarska skupina Osnovne škole Milana Langa iz Bregane pod vodstvom profesora Marina Rimca sa skladbom “Puls 4”.

24 (1024 x 768)

Uvodni pozdrav okupljenima uputio je predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić rekavši da je 2014. bila jedna od dosad rezultatski najboljih godina za samoborski sport. Uime nagrađenih zahvalila je Ana Lenard. Završna riječ pripala je gradonačelniku Kreši Beljaku, koji je i ovaj put pokazao veliko razumijevanje za samoborske sportaše i njihove potrebe, posebno u pogledu sportske infrastrukture.

23 (1024 x 768)

Sponzori i pokrovitelji ove priredbe bili su Samoborska banka, Kaleidoskop Samobor, Idea Studio i Radio Samobor. Organizator zahvaljuje Dječjem vrtiću Izvor i svim ostalim pojedincima i skupinama koji su omogućili snimanje video materijala potrebnih za ovu prigodu.

 

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Avatar

  Bio sam na tribinama na dodjeli tj. proglašenju najboljih sportaša i gotovo sam ostao zapanjen cijelom priredbom.
  Ovog puta ne negativno nego naprotiv, pozitivno, a takve stvari nam se u zadnje vrijeme rijetko događaju.
  Ovo je bilo fantastično, organizacija na europskom nivou, a sportašima i svima nama sportskim djelatnicima je ovo nešto najbolje što nam se moglo dogoditi.
  Ne treba se vraćati u prošlost, ali je ne treba ni zaboraviti. Tada su to bile dosadne i aljkavo odrađene priredbe. Ovo je sada bilo nešto sasvim drugačije . Bilo je lijepo, odlično izrežirani filmovi, zanimljivi, duhoviti……… svi smo uživali i ta dva sata su prohujala. Mogu samo zamisliti kako su se osjećali sportaši u takvom ozračju. Na njihovim licima se osjećala radost, veselje , oduševljenje, ali i ponos što su bili dio te priče.
  Svaka čast Samoborskom sportskom savezu , tajnici Marijani, predsjedniku kelečiću i cijelom izvršnom odboru …….
  Pokazali ste i dokazali da se uvijek može bolje i više , a to je i poruka svim sportašima u Samoboru.
  Najiskrenije čestitke svima koji su sudjelovali u ovoj sjajnoj priredbi u čast samoborskih sportaša!