Licencirani trenerski seminar za karatiste i Izborni Sabor

2. veljače 2015.
Komentari isključeni
1.070 Pregleda

Hrvatski karate savez je 01. veljače u samoborskoj sportskoj dvorani okupio sve trenere hrvatskog karate sporta na trenerskom licencnom seminaru te na seminaru za licencne ispitivače.
U dvorani se okupilo 320 trenera karatea iz cijele Hrvatske, od dalekih Ploča sa juga zemlje do Štrigove na samom sjeverozapadu „lijepe naše“.

Seminarom su rukovodili najbolji stručnjaci karate športa te uvaženi predavači sa Kineziološkog fakulteta iz Zagreba na čelu sa prof.dr. sc.Hrvojem Sertićem,voditeljem Katedre za borilačke sportove. Vrlo uspješno su svoje teme odradili doc.dr.sc.Tihomir Vidranski, dr.sc. Ivan Segedi te dr.med. Josip Zekić.
Sav predviđeni program seminara je protekao u odličnoj atmosferi, a u dnevnom redu predavača bile su vrlo korisne teme koje su se pokušale prenjeti na trenere sa velikom motivacijom i željom da se učini korak unaprijed prema stručnom usavršavanju.
Kako je na trenerima i ključna uloga i zadatak u razvitku svakog sporta pa je i normalno da se velika pažnja posvećuje upravo ovom segmentu karate sporta u Hrvatskoj.

Karate sport je statistički jedan od naših najuspješnijih hrvatskih sportova – a cilj i zadaća je da tako ostane i u naredom razdoblju na ponos Hrvatskog karate saveza i njegovog vodstva.

Nakon uspješno odrađenog licencnog seminara održan je i Izborni Sabor Hrvatskog karate saveze u sklopu kog su dodijeljene plakete najupješnijim sportašicama, sportašima, trenerima i sucima u 2014.godini te je izabrano novo (staro) čelništvo saveza koje će voditi hrvatski karate sport i naredne četiri godine. Mandat predsjedniku Stjepanu Čelanu i njegovim suradnicima je produžen naredne četiri godine čime im je iskazano veliko povjerenje s ukupno 95 postotnom podrškom nazočnih delegata saveza.

Za najbolju hrvatsku karatisticu proglašena je europska prvakinja Samoborka Ana Lenard kojoj je uručena velika plaketa saveza.
Najboljom ženskom ekipom proglašene su i seniorke Karate kluba Samobor (Maja i Ana Lenard, Silvija Buzaljko, Zrinka Pezer) koje su također nagrađene velikom plaketom saveza.
Plaketom zahvale je nagrađen i Karate klub Samobor za izuzetan doprinos razvoju karate sporta na međunarodnoj razini kao i trener kluba Davor Mrzak.

Tekst napisao Darko Šimunec

Ivana Emele

Studirala talijanski i španjolski jezik uz književnost na Filozofskom fakultetu, te vanjsku trgovinu na Ekonomskom fakultetu. Radijsku karijeru započela 1994. godine na Radio Samoboru. Danas radi kao voditeljica programa, odnosno „one girl show“ u programu Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.