Vizualizacija i verbalizacija fotografija

1. veljače 2015.
Komentari isključeni
1.181 Pregleda

U Foto galeriji Lang danas u podne otvorena je prva ovosezonska izložba  pod nazivom Što vidiš kad žmiriš – postupak “Rijeke”, mlade riječke fotografkinje Petre Mrše. Riječ je o kolažima i stihovima nastalima u radionicama otprije dva tjedna koje je Petra Mrša u Samoboru održala sa studentima i đacima iz našeg grada. Kolaži i stihovi odraz su Petrinih apstraktnih fotografija rijeke, odnosno njezina projekta “Rijeka_River” i dio su produkcije polaznika radionice.

3 (1024 x 768)

Radne seanse četiri skupine sudionika, raznih dobnih uzrasta trajale su 45 minuta i pokazale su da kreativnost nije privilegij odabranih, već da u svakom pojedinom biću postoji iskra pritajenih vizija, ideja i misli – napisao je u katalogu ove izložbe vlasnik galerije Želimir Koščević. Petra Mrša je dodatno objasnila da su listići s pjesmama nastali tako što su svi sudionici radionice bili zamoljeni da ideje, sjećanja, asocijacije i stanja koja im se dogode tijekom istraživanja prate bez da ih verbaliziraju te da ih tek na kraju anonimno ispišu na papir. -Artefakti ovakvog novog zajedničkog iskustva su crteži, tekstovi i ponovno fotografije – rekla je na otvorenju Petra Mrša.

4 (1024 x 768)

Ova izložba u samoborskoj Foto galeriji Lang ostaje otvorena do 22. veljače.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.