Vikend sportskog penjanja u Bregani

28. siječnja 2015.
Komentari isključeni
2.181 Pregleda

U dvorani za sportsko penjanju u Bregani održana su minulog vikenda dva natjecanja u sportskom penjanju.

3 (1024 x 1024)

U subotu je održano 3. kolo Sjevernohrvatske lige natjecanja u sportskom penjanju za djecu i mlade. SHL je skup penjačkih natjecanja na kojima mladi penjači imati priliku u ležernijoj atmosferi testirati svoja stečena znanja i vještine te se dobro zabaviti. Sudjelovalo je 30-ak mladih natjecatelja iz 6 sportsko penjačkih klubova.

10 Ferdo Keleƒiå (1024 x 683)

SPC Breganja je po prvi put imala svoje predstavnike. U kategoriji Cicibana natjecao se Ferdo Kelečić (na slici gore) i osvojio broncu. U kategoriji mlađi kadeti i mlađe kadetkinje natjecali su se Sven Hribar i Marta Kelečić, a medalja im je izmakla za dlaku. U kategoriji kadeta natjecali su se Fran Bošnjak i Mihael Šoštarić. Breganja je jako ponosna na sve svoje “Paukiće” jer su, bez obzira na to što se kratko bave sportskim penjanjem pokazali odlične rezultate i pravi sportski duh.

Detaljnu tablicu svih natjecatelja možete pogledati na službenim stranicama SHL-a:
http://s-h-l.org/doc/S2N3-REZULTATI.pdf

7 (1024 x 768)

U nedjelju je Breganja bila domaćin trećeg kola Blok lige, sezone 2014./2015. Budući da se posljednjih mjeseci marljivo radilo na proširenju i preuređenju stijene u bivšoj kino dvorani u Bregani, uvjeti za sve bili su odlični. Kao i prošle godine, postavljački duo bili su domaći as Saša Kmezić i u breganskoj dvorani uvijek rado viđeni penjač, Nejc Pozvek. Dečki su odradili odličan posao, a treba im priznati i veliku volja i trud budući da je udruga dan ranije bila domaćin SHL-a, za koji su također postavljali sve smjerove.

6 (1024 x 1365)

Za Blok su složili sveukupno 28 smjerova. Makar je većina izjavila da su dosta teški, na kraju je ispalo da je bilo svega za sve, a smjerovi su bili zanimljivi i dinamični. Tekmu je posjetilo nešto više od 50 penjača i dobro su se ispenjali i zabavili.

5 (1024 x 1365)

Nikad brojniji bili su ove godine i Breganjini penjači. Jedina domaća natjecateljica Ines Kovačić “rasturila” je na Bloku i zauzela 2. mjesto u ženskoj kategoriji. Ne manje dobar bio je Višeslav Klarić – Viško koji se popeo do 3. mjesta muškog Hobbyja, a Maik Fresl i Marko Bašić zauzeli su 7. i 9. mjesto. Velike pohvale Maiku koji se lani počeo penjatipod kritičnim okom Saše Kmezića i u kratko vrijeme pokazao da je najveća mlada nada Sportsko-penjačke udruge Breganja.

Detaljnu tablicu svih natjecatelja možete pogledati na službenim stranicama Blok-a:
https://www.facebook.com/pages/BLOK-liga/298425433503804

Krešimir Koružnjak

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.