“Treći fašnički krug” u Art Zumburu

28. siječnja 2015.
Komentari isključeni
1.621 Pregleda

Fašničkim najavama priključila se sinoć i Galerija Art Zumbur u Mlinskoj ulici u kojoj je otvorena prigodna izložba s oko 25 mahom slikarskih uradaka 10-ak samoborskih i drugih autora. Tema su joj maske, od neobičnih harlekina do facebook iznenađenja. Puno je akrilika, ima i keramike, stripovskih i kombiniranih foto uradaka te ponešto skulptura.

6 (1024 x 768)

Ovo je već treća uzastopna ovakva izložba u Art Zumburu – kazala je na otvorenju vlasnica Galerije Metka Šetin – napomenuvši da je i ova nastala ad hoc, za samo 14 dana, vođena idejom da okupi što više likovnjaka, koji su fašničkom stvaralaštvu prionuli u velikom broju.

5 (1024 x 1365)

Da bi se sve skupa dodatno začinilo, otvorenju je prethodio mali performance ukrašavanje ljudskog lica maskom. Strpljivi model bila je djevojka Sara. Svaki je slikar potom o svom djelu rekao riječ, dvije, objasnivši ponajprije kakvom je idejom bio vođen dok ga je stvarao.

4 (1024 x 768)

Od tzv. običnih izložaba, ova se razlikuje po tome što je, uz prodajni, krasi i nagradni karakter. Naime, svaki posjetitelj može glasovati za likovno djelo koje mu se najviše sviđa, ubaciti svoj listić u glasačku kutiju iz koje će 17. veljače posebno prosudbeno povjerenstvo u ovom “Trećem izbornom krugu”, kakvim ga je okarakterizirala Metka Šetin, izvući dobitnike vrijednih nagrada.

8 (1024 x 768)

Za zainteresirane kupce, cijena izloženih radova također je simbolična, 200 kuna. Autori pozivaju fašničku i drugu publiku da sljedećih dana izađe na ovo izložbeno glasačko mjesto, odabere nešto od ponuđenog i nestrpljivo iščekuje objavu rezultata glasovanja.

9 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.