I Grad Samobor u otpisu dugova građanima

28. siječnja 2015.
Komentari isključeni
1.106 Pregleda

Grad Samobor odazvat će se pozivu Vlade Republike Hrvatske uključivanjem u program otpisa duga dijelu građana. Odlučeno je to na jutrošnjoj sjednici kolegija samoborskog gradonačelnika Kreše Beljaka, s ciljem da se pomogne socijalno najugroženijima.

Dobrovoljnim prihvaćanjem Sporazuma o otpisu duga, otpisat će se dugovi građanima čiji dug prema Gradu Samoboru ne prelazi 10 tisuća kuna, a koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate. Na internetskoj stranici ili u poslovnici FINE, građani će moći provjeriti jesu li na popisu onih dužnika koji mogu podnijeti zahtjev za otpis duga. Riječ je o dužnicima koji su primatelji socijalnih naknada i građanima čija mjesečna primanja u posljednja 3 mjeseca do podnošenja zahtjeva ne prelaze 2.500 kuna za samca, odnosno 1.250 kuna po članu kućanstva i koji nemaju u vlasništvu drugu nekretninu osim one u kojoj žive ili drugu imovinu.

Ovo je samo jedna u nizu socijalnih mjera koje provodi Grad Samobor, kako bi olakšao teške životne uvjete građanima kojima je to najviše potrebno.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.