Odličan odaziv u Svetoj Nedelji

16. siječnja 2015.
Komentari isključeni
1.042 Pregleda

U petak 16. siječnja, 248 građana na prvoj ovogodišnjoj akciji održanoj u Svetoj Nedelji, upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akciju u Svetoj Nedelji Zaklada Ana Rukavina održala je uz organizacijsku pomoć zaposlenika i uprave tvrtke Otto Bock Adria d.o.o. koji su ovom akcijom željeli pomoći trogodišnjem Niki Brataniću iz Bregane kojem je dijagnosticirana akutna mijeloična leukemija te mu je potrebno hitno presađivanje koštane srži, ali i svima ostalima kojima je pomoć potrebna.

Svi građani Svete Nedelje, koji su dali svoju krv za tipizaciju, pomažu Niki, ali i svim oboljelima diljem svijeta, jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide). Do sada je u hrvatski Registar prijavljeno 46.661 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te je izdano 44 transplantata. Time je 44 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo šansu za život.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti koji se nisu stigli upisati u Registar u navedenom terminu, mogu to učiniti u KBC-u Zagreb (Rebro), u Zavodu za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati te u transfuzijskim centrima u sljedećim gradovima: zaklada-ana-rukavina.hr, te na ostalim akcijama koje organizira Zaklada Ana Rukavina.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.