Mjesni odbori spremni za Let iznad Srakinog gnezda

16. siječnja 2015.
Komentari isključeni
1.205 Pregleda

Kao i svake godine tako će i na ovogodišnjem Fašniku važan dio programa biti nastupi lokalnih mjesnih odbori. Na sastanku u četvrtak, 15. siječnja s organizatorima 189. Samoborskog fašnika predstavnici deset mjesnih odbora dogovorili su većinu detalja vezanih uz njihove nastupe.

Potvrđeno je da će mjesni odbori i ove godine imati svoje tabore u Livadićevoj ulici gdje će im se u odličnoj zabavi moći pridružiti svi posjetitelji Fašnika. Tabori će biti otvoreni fašničkim subotama, 7. i 14. veljače od 12 sati, a nedjeljama, 8. i 15. veljače od 14 sati, s tim da će program svojih tabora predstavnici mjesnih odbora kratko predstaviti i na fašničkoj pozornici.

Također, mjesnim odborima pripadaju i središnja mjesta u popodnevnom programu dviju fašničkih nedjelja, kad će se svima okupljenima na središnjem fašničkom trgu mjesni odbori predstaviti svojim alegorijskim kolima i obradama fašničke teme Leta iznad Srakinog gnezda. Na sastanku je dogovoreno da će prve fašničke nedjelje, 8. veljače od 15 sati nastupiti mjesni odbori Vrbovec Samoborski, Gradska četvrt Giznik-Anindol, Celine, Pavučnjak i Farkaševec, a druge nedjelje 15. veljače mjesni odbori Veliki i Mali Lipovec, Hrastina, Domaslovec, Gradna i Podgrađe Okićko.

Nastupi u skladu s ovogodišnjom filmskom temom Fašnika i alegorijska kola mjesnih odbora i ovaj će put biti ocjenjivani, a na sastanku je potvrđeno da će svima pripasti i nagrade iz fonda teškog 90 tisuća kuna.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.