Božićni put glazbenim svijetom

20. prosinca 2014.
Komentari isključeni
1.955 Pregleda

Glazbenu božićnu čestitku podarili su sinoć Samoborcima članovi Mješovitog pjevačkog zbora Kulturno-umjetničkog društva INA, koncertom u župnoj crkvi Svete Anastazije. Bilo je to “Božićno putovanje svijetom” uz rijetko izvođene božićne napjeve iz raznih europskih država poput Njemačke, Italije, Engleske, Austrije, Francuske i Španjolske.

INA3 (1024 x 768)

Ovaj vrsni zbor otpjevao je i 5 domaćih starinskih božićnih napjeva s prilagođenim aranžmanima, koji se također rjeđe izvode. Dio koncerta bio je posvećen Božiću u Americi, pa su se redale pjesme iz Sjedinjenih Američkih Država, Jamajke, Argentine, Venezuele i Srednje Amerike. Sve izvedene pjesme bile su različite po ritmičnosti i instrumentalnoj pratnji, koja se sastojala od flaute, klarineta, harmonike, gitare, ukulelea, tambure, bubnja i drugih udaraljki.

INA5 (1024 x 768)

Zborom je ravnao maestro Bojan Pogrmilović, a kao solisti su zapjevali Vedrana Zrnić, Željka Lučev, Jana Pogrmilović, Filip Filipović i Martin Feller.

INA4 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.