Tradicijski nakit Sanje Škiljan u Konzumu

19. prosinca 2014.
Komentari isključeni
6.665 Pregleda

Već deset godina Sanja Škiljan izrađuje samoborski tradicijski nakit u sklopu obrta „Superjura“. Sve je počelo polaskom na tečaj izrade kraluša u Samoborskom muzeju u organizaciji kustosice Lele Ročenović.

Nakon izrade prvog kraluša gotovo da sam odustala, jer je to izrazito zahtjevan posao. Ipak, pokušala sam za prijateljicu izraditi jednu oglricu koja ima elemente kraluša, i ona je bila oduševljena. Nastojala sam malo izmijeniti i košec, jednostavniju ogrlicu i dodati malo modernijih elemenata, i to mi se činilo dobro”, kaže umjetnica.

“Sada, nakon deset godina, izrađujem naušnice, prstenje, narukvice, ogrlice, prstenje.., ali uvijek koristim način pletenja sa elementima samoborskog kraluša ili košeca“, dodaje Sanja Škiljan.

I ove godine možete pogledati prodajnu izložbu Sanje Škiljan u prostoru bivšeg Mercatora (Novi Konzum), od sredine prosinca do Badnjaka. Izložba traje svaki dan od 12:00 do 21:00 sat. Prilika je to da u blagdansko vrijeme izaberete ručno izrađen nakit obilježen samoborskom tradicijom i darujete svoje najdraže!

Medijski pokrovitelji izložbe su kao i svake godine Radio Samobor i Samoborski Glasnik.

Veliki sivi Kralus (757 x 1139)

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.