Raspjevano humanitarno društvo

12. prosinca 2014.
Komentari isključeni
1.572 Pregleda

Ne samo na dječja lica, već na lica svih koji su sinoć došli na novi humanitarni božićni koncert Natka Gaberca i prijatelja, u Sportsku dvoranu Samobor, vratio se osmijeh, s jedne strane zbog činjenice da su kupnjom ulaznice od 30 kuna pomogli jednoj od triju samoborskih udruga koje se bave s djecom, a s druge, zbog sjajno ukomponiranog glazbenog programa za sve generacije. U njemu je nešto manje od dva sata uživalo oko tisuću posjetitelja ove humanitarne priredbe, koja je već prerasla u tradiciju blagdanskih zbivanja u gradu tijekom prosinca.

6 (1024 x 684)

Natkovi gosti zapjevali su i zasvirali i u božićnom tonu, ali su publiku podsjetili i na neke od svojih najvećih glazbenih uspješnica. Domaćim glazbenim snagama, Đurđici Pleše Vujica, Vokalnom ansamblu Samoborke, tamburašima Folklornog ansambla Petkov Breg i Tamburaškom orkestru Čabdin, zatim alt saksofonistu Gradske glazbe Samobor Ivoru Reljiću, orguljašici Željki Spinčić, gitaristu Krsti Laliću i bubnjaru Filipu Hrelji, pridružili su se Sudar Percussion & Matej Meštrović, također prožeti samoborskim štihom, a uz njih i Neno Belan, Marijan Ban, Stjepan Jimmy Stanić i Barbara Trohar, te Ervin Baučić i Renata Sabljak (u fotogaleriji gore).

5 (1024 x 678)

Na kraju koncerta dirigentsku palicu od maestra Natka Gaberca preuzeo je poznati plesač i zabavljač Nicolas Quenoit i s orkestrom uspješno odradio zadnji koncertni napjev, “Narodil nam se…”. Da se o svakom od sudionika programa dozna i nešto više pobrinuo se, ležerno i nenametljivo, voditelj Mislav Maroević.

20 (1024 x 768)

Od sva četiri dosadašnja Humanitarna božićna koncerta u organizaciji Natka Gaberca, prema ocjeni dijela sudionika i publike, ovaj je bio dosad najuspješniji. Maestro je odlično uvježbao i ujednačio svirku mahom mladi tamburaša, čijem su se zvuku majstorski i profesionalno prilagodili naši estradnjaci.

3 (1024 x 768)

Sve to dobro je iz svojih grla pratila i brojna publika. A u publici su bili i gradski čelnici, gradonačelnik Krešo Beljak i njegova zamjenica Sanja Horvat Iveković.

9 (1024 x 768)

Sav prihod od prodanih ulaznica s ovog sjajno priređenog i odrađenog koncerta bit će doniran trima udrugama, Novoj školi, koja educira i savjetuje djecu, mlade i odrasle kako postati sretno i zdravo ljudsko biće, Sigurnoj kući koja se brine o majkama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja te Udruzi Leri, koja pruža stručnu pomoć i savjetodavnu potporu obiteljima djece s poteškoćama u razvoju.

18 (1024 x 768)

Snimili:

Foto klub Klik (Katerina i Inka)

Edi Kirschenheuter

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.