“Stilske vježbe” 15. prosinca u Samoboru

2. prosinca 2014.
Komentari isključeni
4.208 Pregleda

Najdugovječnija svjetska kazališna predstava s istom glumačkom postavom, “Stilske vježbe” Raymonda Queneaua, u izvedbi legendarnih glumaca Pere Kvrgića i Lele Margitić, stiže 15. prosinca i u Samobor. Slavne glumce na čelu s redateljem predstave Tomislavom Radićem, na pozornicu velike dvorane Pučkog otvorena učilišta dovodi Kazalište PlanetArt, u ponedjeljak, 15. prosinca u 20 sati.

Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom zbog čega su uvrštene i u Guinnessovu knjigu kulturnih rekorda. Roman “Stilske vježbe” Raymonda Qieneaua svojevremeno je poslužio kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za predstavu koju su Pero Kvrgić i Lela Margitić svojom virtuoznošću prije 46 godina poveli u svjetsku kazališnu povijest.

3 (1024 x 666)

U “Stilskima” se radi o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da su “Stilske vježbe” upravo ono što se naziva čarolijom kazališta!

“Stilske vježbe” jednako će oduševiti pasioniranu kazališnu publiku, kao i učenike srednjih škola koji se prvi put susreću s kazalištem. Predstava je to za sve generacije, predstava koja stvara kazališnu publiku. Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama Pere Kvrgića i Lele Margitić, interes publike za ovom predstavom ne jenjava, te ona dugi niz godina s lakoćom puni dvorane. U “Stilskim vježbama” uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status, te se za nju uvijek traži karta više.

Karte za samoborsku izvedbu mogu se kupiti na blagajni POU Samobor: ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 8.30 do 17.30, a srijedom i petkom od 8.30 do 15.30.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.