“Nagrada Ivan Filipović” Vesni Faullend Heferer!

14. studenoga 2014.
Komentari isključeni
1.435 Pregleda

Ovom je prestižnom nagradom nagrađena profesorica Vesna Faullend Heferer,  nastavnica gitare u GŠ Ferdo Livadić i jedna od osnivačica Malog muzičkog ateljea u Samoboru. U povijesti GŠ Ferdo Livadić takva je nagrada po prvi puta dodijeljena nekome od njenih djelatnika ili djelatnica.

Profesorica Faullend nagrađena je  godišnjom nagradom za 2013. godinu u području srednjeg školstva. U obrazloženju odluke ističe se njen praktični i teorijski doprinos glazbenoj i gitarskoj pedagogiji, ali i aktivnost i doprinos lokalnoj zajednici u kojoj djeluje. Ceremonija svečanog uručenja nagrada održana je u zgradi MZOS-a u srijedu, 12. studenoga 2014., u nazočnosti visokih dužnosnika Ministarstva znanosti, ureda predsjednika RH te uglednih članova odbora za dodjelu Nagrade, koji je imenovan od Hrvatskog sabora.

Ukupno je dodijeljeno 10 godišnjih nagrada (9 pojedinačnih i jedna za skupinu znanstvenika) te 2 za životno djelo.  Među nagrađenima unutar skupine znanstvenika još je jedna naša sugrađanka: dr. sc. Goranka Blagus Bartolec zajedno je sa suradnicima iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje ovu nagradu dobila za rad na novom hrvatskom pravopisu.  

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.