Baruni u Francuskoj

13. studenoga 2014.
Komentari isključeni
2.088 Pregleda

Svetonedeljska klapa Barun prošli je vikend posjetila Lyon, Chassieu, francuski grad prijatelj grada Samobora i obližnji srednjovjekovni Perouges gdje su održali koncerte.

3 (1024 x 576)

Tamo su ih 8. studenog primili gradonačelnik Chassieua Jean-Jacques Selles s članovima gradskog poglavarstva i predsjednica Udruge prijateljstva Chassieu – Croatie Danielle Allard, gdje su pred brojnim građanima održali mini koncert na otvorenom. Nakon koncerta gradonačelnik Selles uručio im je medalju za zahvalnost na dolasku i koncertu te zamolio da prenesu pozdrave Svetonedeljčanima i Samoborcima.

4 (1024 x 558)

Istog dana navečer, pjevači klape Barun održali su cjelovečernji koncert pred stanovnicima Perougesa. Koncert je uključivao i edukaciju o hrvatskoj klapskoj glazbi koju je u konferansu ugradio voditelj klape, maestro Bojan Pogrmilović. Edukativnu konferansu o klapskoj pjesmi i program koncerta vodio je član klape Barun Tvrtko Barun na francuskom jeziku, jer se ove godine vratio s petogodišnjeg boravka na studiju u Parizu.

2 (1024 x 576)

Hrvatski a cappella klapski melos, u režiji klape Barun, očarao je stanovnike Perouges koje su, kao zahvalu za gromoglasni pljesak prisutnih na kraju koncerta, Baruni iznenadili izvedbom poznate francuske šansone “Les trois cloches”, koju je u originalu izvodila Edith Piaf s muškim vokalnim ansamblom “Les compagnons de la chanson”. Gradonačelnik Perougesa Paul Vernay zahvalio je Barunima na dolasku i koncertu te predložio daljnju suradnju.

Hrvoje Barun

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.