“Bogumilac” počeo volontirati

10. studenoga 2014.
Komentari isključeni
1.029 Pregleda

Prva radionica projekta “Bogumilac volontira” održana je u subotu u prostoru školske dvorane. Tijekom ove radionice, koju su organizirale učiteljice Martina Čretni i Gabrijela Žokalj, učenici i njihovi roditelji imali su priliku naučiti neke pokrete capoeire i zumbe, sudjelovali su u natjecateljskim igrama i opuštali se vježbama opuštanja i disanja.

Kad se okupilo 60-ak djece, koji su došli u pratnji roditelja, podijeljeni su u dvije skupine: djevojčice su ostale u prostoru velike dvorane na zumbi i vježbama opuštanja, a dječaci su u prostoru male dvorane upoznavali capoeiru. Nakon sat vremena, skupine su se zamijenile.

Zumbu je vodila studentica učiteljskog fakulteta Lana. Igre je vodila mama Tihana Rađenović Fijan. Capoeiru je vodio tata Anđelko Nizek, koji je doveo predstavnike škole capoeire “Filhos de Bimbo Zagreb”, koji su ovu zanimljivu vještinu izučili u Brazilu.

Bilo je to veselo i dinamično druženje u kojem smo puno toga naučili, razgibali se i ono najvažnije – proveli kvalitetno vrijeme zajedno.

Ivana Golić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.